Asist Balgam Sökücü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
20 Temmuz 2024

Asist Balgam Sökücü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Asist Balgam Sökücü

Asist Balgam Sökücü, 600 miligramlık toz içeren ve ağız yoluyla alınan bir ilaçtır. Ana etken maddesi asetilsisteindir. Diğer bileşenleri ise sorbitol, aspartam, beta karoten ve portakal esansıdır. Asist Balgam Sökücü, solunum yollarındaki mukozanın yapısını düzenleyici etkisiyle balgam salınımını azaltmaktadır. Bazı durumlarda karaciğer rahatsızlıklarının tedavisinde de tercih edilebilmektedir.

Asist Balgam Sökücü Kullanımı

Asist Balgam Sökücü, bir bardak su içerisinde eritilerek kullanılmaktadır. 600 miligramlık tablet bir bardak suya atılır ve iyice eriyene kadar beklenir. Asist, aç veya tok karnına fark etmeksizin alınabilir. İlacın kullanım süresi genel olarak dört beş gün olarak belirtilmiştir. Ancak tedavinin sürecine göre bu süre değişebilmektedir. Tavsiye edilen kullanım dozu günde bir tablet olarak belirtilmiştir. Bu doz dışında fazladan bir doz almak vücut fonksiyonlarına zarar verebilir. Doktor tavsiyesi olmadan doz artırımı ya da azaltılması yapılmamalıdır. Belirli özel durumlar için Asist Balgam Sökücü'nün kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Eğer hasta 14 yaşından küçükse günlük doz 400 miligramdan fazla olmamalıdır. Bebeklerde kullanılması gerekiyorsa doktor kontrolünde verilmelidir.
  • Böbrek yetmezliği olanların Asist Balgam Sökücü kullanımından uzak durmaları gerekmektedir. Kullanımı zorunlu ise doktor tavsiyesi alınmalıdır.
  • Asist ilaçla birlikte başka ilaçlar da alınacaksa doktora bilgi verilmelidir. Mümkün olduğunca uzun aralıklarla alınması tavsiye edilir. Eğer antibiyotik türü bir ilaçla birlikte kullanılacaksa en az iki saat süre geçmesi gerekir.

Asist Balgam Sökücü Yan Etkileri Nelerdir?

Asist Balgam Sökücü, hem tedavi sürecinden hem de içeriğindeki maddelerden dolayı birtakım yan etkilere yol açabilir. Bu yan etkiler şunlardır:

  • Etken maddelerden dolayı alerjik reaksiyonlar. Ciltte kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen benzeri durumlar ortaya çıkabilir.
  • Nefes darlığı ve soluk almadaki zorluklar.
  • Kan basıncının düşmesi.
  • Nefes alırken hırıltı.
  • Ağızda iltihap.
  • Karın bölgesinde ağrı ve mide bulantısı.
  • Kusma belirtileri.
  • Ateş ve baş ağrısı.
  • İshal gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Ancak bu belirtiler Asist Balgam Sökücü kullanan herkeste aynı derecede ortaya çıkmamaktadır. Bu nedenle ilacı kullanmadan önce etken maddelere karşı hassasiyetlerin bilinmesinde fayda vardır.

Ekstra Bilgiler

Asist Balgam Sökücü, özellikle kronik bronşit, astım, bronşektazi gibi kronik solunum yolu hastalıklarında, mukus birikimini azaltarak semptomların hafifletilmesine yardımcı olur. Ayrıca, ilacın antioksidan özellikleri sayesinde vücuttaki serbest radikalleri nötralize etme yeteneği bulunmaktadır. Bu özellikleriyle, akciğer dokusunun korunmasına katkıda bulunur.

Doktor gözetiminde kullanılmalı ve reçetesiz olarak kullanılmamalıdır. Hamileler ve emziren anneler için kullanımı konusunda doktor tavsiyesi alınmalıdır. Ayrıca, uzun süreli kullanımı durumunda düzenli olarak doktor kontrolü yapılmalıdır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Balgam Çıkaramama

Balgam Çıkaramama

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Koyu Balgam Belirtileri ve Tedavisi

Koyu Balgam Belirtileri ve Tedavisi

İltihaplı Balgam Belirtileri ve Tedavisi

İltihaplı Balgam Belirtileri ve Tedavisi

Balgam ve Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Balgam ve Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Balgam Çeşitleri ve Sebepleri

Balgam Çeşitleri ve Sebepleri

Balgam Temizleme

Balgam Temizleme

Güncel

Balgamı Ne Söker?

Balgamı Ne Söker?

Güncel

Boğazda Balgam Birikmesi

Boğazda Balgam Birikmesi

Güncel

Balgam Nasıl Geçer?

Balgam Nasıl Geçer?